Certificeringen

Vanaf begin augustus 2017 zijn wij gecertificeerd volgens Global GAP, GRASP en HACCP.

 

Global-GAP:
Dit is een Europees kwaliteitssysteem bedoelt om de voedselveiligheid te garanderen. GAP staat voor Goede Agrarische Productie van verse groenten en fruit. Als een bedrijf eenmaal gecertificeerd is wordt het regelmatig gecontroleerd door TUV Nord. Voor het behouden van Global GAP voeren wij een gedegen administratie en leggen wij ons zelf controles op.

Gecertificeerde telers:

  • minimaliseren milieuverontreiniging
  • dringen het gebruik vangewasbeschermingsmiddelen terug
  • maken meer doelmatig gebruik van natuurlijkehulpbronnen
  • gaan goed om met de gezondheid, veiligheid en welzijn van personen

Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van kunstmatige bemesting en gewasbeschermingsmiddelen en wij registreren exact hoeveel en welke middelen er gebruikt worden. Super-berries streeft zoveel mogelijk naar biologische teelt en zet daarvoor veel natuurlijke bestrijdingsmiddelen in. Als bestrijding worden bijvoorbeeld vogels, lieveheersbeestjes en bijen ingezet. Het onkruid wordt niet met bestrijdingsmiddelen weg gespoten maar wordt mechanisch en met de hand verwijderd.

Bekijk hier ons Global-GAP certificaat: 4059883166590

 

GRASP:
Dit is een toevoeging op de Global-GAP-certificering en richt zich op de sociale aspecten van de onderneming. De gecertificeerde onderneming voldoet aan eisen op het gebied van onder meer personeel- en loonadministratie. De medewerkers hebben allemaal een arbeidscontract, zijn niet minderjarig en hun uren worden transparant bijgehouden. De mensen hebben recht op een pensioenuitkering en werkeloosheidsuitkering. Er wordt absoluut geen gebruik gemaakt van kinderarbeid of en andere vorm van uitbuiting. De medewerkers krijgen een eerlijk loon en dagelijks een warme maaltijd.

Bekijk hier ons GRASP certificaat: 4059883166590

 

HACCP:
Dit certificaat garandeert dat wij voldoen aan hoge eisen voor hygiëne. Deze hygiëne begint al vanaf het plukken, de medewerkers gebruiken speciale handschoenen en de kratten worden na gebruik gewassen. Bij aankomst in het koelhuis komen de medewerkers eerst in een afgezonderde ruimte en doen daar speciale kleding aan. De verwerkingsruimte is smetvrij en wordt continue streng gecontroleerd. Na de terug koeling van de frambozen in ons koelhuis naar 1-2 graden Celsius worden de frambozen door speciaal opgeleide medewerkers gesorteerd, gewogen en verpakt.

Bekijk hier ons HACCP certificaat: 44 112 17430110

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen! Schrijf u in!

Wij kweken de meest smaakvolle en mooie frambozen op een eerlijke en gezonde manier.