Soorten frambozen

Wij telen vier soorten die geselecteerd zijn op hun lange houdbaarheid en goede smaak. De planten worden gekweekt door topbedrijven uit Nederland en Zwitserland.

Tulameen

De Tulameen is een zomerframboos, deze wordt in juli/augustus geoogst. Deze soort is in heel Europa bekend als top framboos. Het is een framboos met een heerlijke zoete aromatische smaak, lang houdbaar, felrood van kleur, grote vruchten en goed van vorm.

Kweli

De Kweli is een herfstframboos en komt uit Nederland. Eind van het seizoen wordt de plant net boven de grond afgeknipt en overwinterd. In het volgende jaar groeit hij uit tot ruim twee meter hoog. Vanaf eind augustus begint de oogsttijd die ongeveer 10 weken duurt. Deze framboos blinkt uit door zijn zeer lange houdbaarheid (tot wel 10 dagen), felrode glanzende kleur en lekkere zoete smaak.

Mapema

De Mapema is een herfstframboos en komt uit Nederland. Eind van het seizoen wordt de plant net boven de grond afgeknipt en overwinterd. In het volgende jaar groeit hij uit tot ruim twee meter hoog. Vanaf eind augustus begint de oogsttijd die ongeveer 10 weken duurt. Een framboos met een heerlijke zoete smaak, lang houdbaar, donkerrood glanzend van kleur en grote vruchten.

Himbotop

De Himbotop is een herfstframboos en komt uit Zwitserland. Eind van het seizoen wordt de plant net boven de grond afgeknipt en overwinterd. In het volgende jaar groeit hij uit tot ruim twee meter hoog. Vanaf half augustus begint de oogsttijd die ongeveer 10 weken duurt. Een framboos met een intense zoete smaak, lang houdbaar, felrood van kleur en hij behoud deze kleur ook na de pluk.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen! Schrijf u in!

Wij kweken de meest smaakvolle en mooie frambozen op een eerlijke en gezonde manier.